close

Filmsterren uit de 50’s als stijlicoon

Filmsterren uit de 50’s als stijlicoon

De beroemdheden van nu, zoals popsterren en acteurs kunnen grote trendsetters zijn op het gebied van make-up en kleding. Maar er zijn ook genoeg filmsterren uit de 50’s die met de styling van toen nog invloed hebben op de mode van nu.

Marilyn Monroe

Vrouwen van tegenwoordig hebben veel te danken aan Marilyn Monroe. De actrice stak niet onder stoelen of bank dat het oké is om als vrouw rondingen te hebben. Om haar woorden kracht bij te zetten, liet ze zich ook gerust fotograferen in bikini. Iets wat in de jaren ’50 niet vaak voorkwam. In combinatie met haar verschillende filmrollen ontpopte Marilyn zich als sekssymbool van toen. Tegenwoordig zien we haar stijl niet alleen terug door de populariteit van rode lippenstift, rode nagellak en haar lievelingsgeur Chanel nr. 5, maar ook de acceptatie van rondingen bij vrouwen.

Brigitte Bardot

De dik aangezette eyeliner en nude lipstick zijn geen uitvinding van de Kardashians, deze trend gaat veel verder terug. In de jaren ’50 en ’60 was deze make-up een onderdeel van de dagelijkse look van Brigitte Bardot. Om haar look af te maken, toupeerde ze haar haar tot een kapsel met veel volume, wat we ook wel ‘big hair’ noemen. Vaak liet ze het haar los, soms droeg ze dit in combinatie met een zwarte haarband of een sjaaltje.

Audrey Hepburn

Het is eigenlijk een ongeschreven regel, maar vrouwen weten dat een klein zwart jurkje in ieder geval een kledingstuk is dat wij in onze garderobe moeten hebben. Deze wetenschap hebben wij te danken aan Audrey Hepburn. Zij droeg een little black dress in haar meest bekende film Breakfast at Tiffany’s. Daarnaast was Audrey groot liefhebber van truien met een wijde hals, gecombineerd met een broek met strakke pijpen en ballerina’s aan haar voeten. Deze kledingstukken komen we nog steeds tegen in de kledingwinkels.

Grace Kelly

Van actrice naar prinses: dat is het leven van Grace Kelly in een notendop. Na haar huwelijk met prins Reinier van Monaco moest Grace haar carrière als actrice opgeven. Maar ze verdween niet uit de spotlight. Onder het volk van Monaco was ze erg geliefd en ook met haar eigen kledingstijl viel ze regelmatig op. Kenmerkend aan Grace zijn het haar in een knot of een rol (ook wel de Grace Kelly-rol), een sjaaltje over het hoofd en een grote zonnebril voor haar ogen. Als accessoires waren de parelketting en de Hermés tas erg geliefd.

Elizabeth Taylor

De actrice staat niet alleen bekende om haar vele huwelijken (in totaal stapte ze maar liefst acht keer in het huwelijksbootje met zeven verschillende mannen), maar ook om de juwelen die ze van al deze mannen kreeg. Vaak werd ze gezien met imposante juwelen om haar nek, pols of vinger. Op het gebied van make-up opende zij de deur voor de wenkbrauwen aangezet met potlood. Deze techniek zien we vooral terug bij de beautygoeroe ’s van nu.

Wie is jouw grootste inspiratie?

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page