• Print
close

Vintage decoratietrends

vintage-decoratietrends

Vintage decoratietrends

Vaak zijn mensen in de veronderstelling dat een woonruimte opnieuw inrichten behoorlijk wat geld kost. Maar een groot budget is vaak helemaal niet nodig. Door middel van een aantal kleine aanpassingen voeg je binnen mum van tijd een vintage look toe aan je huiskamer.

Lijstjes en bordjes

Een vintage stijl hoeft niet strak en netjes te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de drukke motieven op de vintage kledingstukken. Deze gekleurde chaos mag ook gezien worden op jouw muren. Ga op zoek naar oude fotolijstjes, schilderijtjes en tegeltjes. Maak hier een creatieve mix van over (een gedeelte van) de muur in combinatie met bijvoorbeeld een aantal spiegels.

Posters en schilderijen

Oude schoolposters zijn tegenwoordig een veel geziene decoratie aan menig muur. Denk hierbij aan wereldkaarten, uitleg van de anatomie van mens en dier en het alfabet. Deze posters zijn verkrijgbaar bij interieurwinkels, maar ook online. Is dit niet helemaal jouw ding? Dan heb je ook nog de keuze uit verschillende posters en schilderijen in de pop art-stijl en ijzeren bordjes met landschappen en reclame uit de jaren ’50.

Creatieve combinaties

Heb je een vintage servies, maar vind je deze tentoonstellen in de vitrinekast maar saai? Koop een aantal (nep)bloemen en cactussen en stop deze in de theepot en kopjes. Zet deze op een plateau als decoratie voor je salon- of bijzettafel. Wil je wat meer bescherming voor het servies? Zet de theepot of de kopjes dan onder een stolp. Bij een vintage decoratie in een woonruimte keren planten sowieso vaak terug. Bijvoorbeeld in de vorm van (ingelijste) posters, in een bakkerskast of in een glazen bol. Heb je geen groene vingers? Dan heb je keus genoeg keus uit verschillende nepplanten, bijna niemand die het ziet.

Vraag aan familieleden of ze nog een aantal grote koffers op zolder hebben liggen of kijk of je deze kunt vinden in de kringloopwinkel. Vul deze koffers met zwaar materiaal (bijvoorbeeld een aantal stenen) en stapel ze op, zodat ze een stevige bijzettafel vormen. Maak het geheel helemaal af met een draagbare platenspeler. In plaats van een platenspeler zou je ook een oude camera kunnen plaatsen of een radio. Houd er wel rekening mee dat deze decoratie niet heel erg geschikt is als je huisdieren hebt als honden of katten. De apparatuur kan beschadigen of de stapel koffers kan vallen wanneer een van de nieuwsgierige beestjes een kijkje komt nemen.

Kleine opties

Naast schilderijen en posters aan de muur en creatieve combinaties is het ook mogelijk om je woonruimte een vintage look te geven door middel van minimale aanpassingen. Koop een aantal kussens in het oranje of okergeel voor de bank en hang een gebreid kleedje over de rand. Versier een gedeelte van de vensterbank met een aantal cactussen op een vintage plateau of vazen in deze stijl.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page